Menu

Logisch Leren Lezen zoekt mede-ontwikkelaars voor de taallessen

Bij Zo kan het ook! vinden we voorkomen beter dan genezen. Zo kan het ook! zet zich, zoals u weet, in op het genezen van taalachterstanden. Dat doen we door gratis taallessen aan te bieden aan volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Maar zou het niet beter zijn als we een groot deel van deze problematiek konden voorkomen door reeds in de kinderjaren in te grijpen wanneer we zien dat iemand de taal niet voldoende begrijpt?

Dat is waarom Logisch Leren Lezen is opgericht, een zusterproject van Zo kan het ook! U kon recent in dit artikel uitgebreid lezen over de vernieuwende aanpak van Logisch Leren Lezen. We hebben goed nieuws: de website Logischlerenlezen.be staat online.

We vragen u (leraren, ouders, politici of andere geïnteresseerden) om ons te helpen om het lesmateriaal voor Logisch Leren Lezen mede te ontwikkelen.

 

Waarom wij uw kennis kunnen gebruiken

Iedere persoon heeft zijn eigen specifieke kennis en vaardigheden. Zelfs mensen zonder lerarenachtergrond hebben vaak een goede voeling met de problematiek rond taalonderwijs. Dat komt doordat ze bijvoorbeeld zelf een kind hebben dat niet meekomt met de huidige didactiek, of doordat ze vroeger als kind zélf taalleerproblemen hadden.

Logisch Leren Lezen gaat zich in het komende jaar hard inzetten om al die kennis van die individuen bijeen te sprokkelen, te analyseren en in gratis online taallessen te gieten.

In januari 2021 moeten de eerste lessen online staan. Uw wijsheid is nodig om dit te bereiken.

 

Steunt u Logisch Leren Lezen?

Wij willen u vragen om Logischlerenlezen.be te bezoeken. Neem een diepe duik in de gedachte achter de website en ons streven. Als u na het lezen denkt ‘Ja, dit project kan kinderen helpen om taalvaardiger te worden’, neem dan contact op.

Wij vragen u niet om geld, maar wel om een klein beetje van uw tijd. Want met tijd kunt u ons vertellen wat uw ervaringen met het taalonderwijs zijn. En met tijd kunt u meedenken over de vorm en inhoud van de lessen. En met tijd kunt u onder uw vrienden, kennissen en familie de boodschap verspreiden dat er een alternatieve taalleermethode bestaat.

We spreken ook graag met potentiële mede-ontwikkelaars die waarde hechten aan een financiële vergoeding. Voor wat hoort wat, vinden wij, dus we praten graag met u over een tegemoetkoming.

 

Twee projecten, twee doelen

Zo kan het ook! is blij met de geboorte van haar zusterproject, Logisch Leren Lezen. Beide projecten hebben tot doel om mensen taalvaardiger te maken, met het verschil dat wij ons richten op volwassenen en Logisch Leren Lezen zich richt op jonge basisschoolkinderen.

Beide projecten gaan er (hopelijk met uw hulp!) voor zorgen dat iedereen de Nederlandse taal goed kan lezen, schrijven en spreken.

 

 

Ik wens u inspirerende tijden,

 

 

 

 

 

 

Renée Laqueur-van Gent
oprichter zokanhetook.academy

© 2024 - Zo kan het ook ! Motionmill webdesign, seo & internet services